SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
Mer än bara handboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI MEDLEM
Var med i #viställerupp
2021-02-26 17:20
 
Laura Eggert - till Kristianstad Handboll 21/22
2021-02-18 17:40
Till kommande säsong ansluter ny kantspelare, Laura Eggert. Laura spelar idag i Boden, och ligger högt i skytteligan.
Moderklubben är GOG och handboll har varit sporten sedan 12 års ålder.
Laura ger nu allt i Boden för att sedan komma till Kristianstad och där fortsätta sin utvecklingsresa tillsammans med övriga truppen.
Välkommen Laura!
Dubbelt upp, dubbelt starkt!
2021-02-09 08:45
Bild; Eskilstuna-Kuriren

Kristianstad Handboll fortsätter sin satsning mot att etablera sig i toppskiktet inom svensk damhandboll. Vårt fokus nu är naturligtvis årets serie där vi har en oförändrad målsättning att gå till slutspel.

 

Vi stärker vår trupp efter hand. Idag har vi den stora glädjen att presentera två spelare som kommer att ansluta till nästa säsong. Två spelare, tillika systrar, Lovisa Delac 22 år och Sofia Delac 19 år från Eskilstuna GUIF. Lovisa har debuterat i SHE. Sofia är ny i högsta serien. Båda spelar idag i allsvenskan.

Lovisa är en mittnia med spelsinne att kunna öppna upp ytor för andra spelare samtidigt som hon har krutet torrt att skjuta från 9 meter.
Sofia är en vänsterhänt, hårdskjutande högernia. En eftertraktad spelartyp som vi är säkra kommer att utvecklas ytterligare i vår miljö. Sofia har meriter från svenska
02-landslaget och är en av Sveriges stora talanger.
Med Sofia och Lovisa på plats ser vi att vi får en naturlig brygga till våra yngre spelar varav flera kommer att få både träna och spela de kommande åren.

Höstens första förstärkning klar
2021-01-26 23:59

Ett väldigt välkommet tillskott till truppen kommande säsong är Tindra Sundin som väljer att fortsätta sin karriär i Kristianstad Handboll. 

Under Kristianstad Handbolls allsvenska säsong uppmärksammades Tindra för sin höga spelkvalitet. Tindra spelar idag i Tyresö. I samtal under hösten hösten har det visat sig att spel i KHK passar hennes framtidsplaner.

 

Tindra är en snabb spelare som forslar bollen snabbt från försvar till anfall. Väl där sätter hon många av sina medspelare i läge med bra passningsteknik och fina instick på 6 meter.
Ulf Schefert säger ”Tindra är en tempostark spelfördelare med bra blick för spelet. Hon är duktig att driva bollen i kontringsspelet och en förmåga att sätta sina medspelare i bra läge”.

 .

Tindra har sin bakgrund i Stockholmsklubbarna, Handen SK och Silving Trojas ungdomslag, där efter Tyresös damlag i allsvenskan. Hon har 4 säsonger i allsvenskan. Under ungdomsåren spelade Tindra med ungdomslandslaget i U17 EM i Slovakien.

Vi välkomnar Tindra som ansluter under första delen av juni.

2021 inleds med nyförvärv och seger
2021-01-09 10:53
Amanda Kullenberg i första matchen för Kristianstad Handboll. Foto; Nisse Nilsson
Gårdagens match spelades hemma, inför tomma läktare, mot VästeråsIrsta. En stundtals nagelbitarspännande match som avslutades fördel KHK, 28-23.
I matchen debuterade truppens nyaste spelare, Amanda Kullenberg, nyförvärv från HK Drott.

– En vänsterhänt tjej som kan spela både högernia och högersexa. Det kan vara bra att kunna byta på kanten också. Jovana (Bogojevic) har ju spelat i stort sett 60 minuter i varje match. Men Amanda är en duktig handbollsspelare med bra halvdistansskott, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Handbollsskola, 08/02 11:47 
Handbollsskola, 15/12 18:57 
Bollek, 15/12 18:47 
Handbollsskola, 28/10 16:36 
 
Våra Partners