SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
#meränbarahandboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI MEDLEM
Kungälv på hemmaplan
2021-10-18 20:38

Tisdag 19 oktober, 19.00 spelar Kristianstad Handboll sin andra hemmamatch i SHE. I de tidigare SHE-matcherna har det blivit en seger och en förlust. Motståndaren, Kungälv, ledde SHE efter två segrar på två matcher.

 

KHK just hemkommet från Slovenien förbereder sig för att möta överraskningen i årets inledning av ligan.  Det finns alltid lite småskavanker efter två tuffa matcher men Tubbi hoppas på att alla kan spela matchen.

Kungälv har ett stabilt spel med hög aktivitet på nio meter där man både kan skjuta och samarbeta med mitt-sexan. Även målvakterna har spelat bra och deras utkast till kantspelarna håller bra klass.

 

KHK:s försvarsspel står ofta bra och inte minst i senaste matchen i Europa Cupen visade man på stark defensiv med 19 insläppta mål. Här såg man mer aktiva tvåor än tidigare. Tack vare det raderade KHK bort mycket av Adjovscinas skytte och linje spel.

 

Vårt lag har inlett strålande under säsongen och har flertalet segrar, endast en förlust.

Välkomna! 🧡

 

Damlaget vidare i Europa Cupen!!!
2021-10-16 09:34

I onsdags åkte damlaget till Slovenien via Venedig. Framför laget låg två ovissa matcher för ett avancemang i Europa Cupen.

Nu kan vi skriva att laget lyckats!!

 

Det är tufft att resa till okända motståndare och dessutom spela två bortamatcher mot en engagerad publik och domare från nationer som kan tolka regler med andra nyanser än vad spelarna är vana vid.

 

Allt detta hanterade vårt unga lag på ett fantastiskt sätt. Oerhört jämnt men med en känsla att KHK var det bättre laget. Tjejerna var i ledning mestadels under båda matcherna. Avslutningen av första matchen innebar dock en vändning av hemmalaget från KHK ledning 26-23 till oavgjort.

 

Inför match två gällde det att vinna!

 

Med starkt försvar och inspirerat målvaktsspel ledde KHK med fyra bollar inför avslutningen. Anfallen för hemmalaget blev allt längre och KHK s anfall allt kortare. Säkert omedvetet för domarna som blir påverkade av den högljudda supporterskaran i Ajdovscina som drev sitt lag hårt mot att få till oavgjort resultat. Det skulle innebära avancemang i Europa Cupen!

 

Sista minuten med ställning 19-20 var dramatiska och när Freja klarar ut att få deras vänster sexa att skjuta så att bollen inte gick i mål blev det en lättnande suck från alla oss KHK fans. De sista sekunderna klarade KHK att spela bort utan att Slovenerna fick tag i bollen.

 

Prestationen att med ett starkt försvar ta sig vidare är alla spelare och ledare värda.

Fredagskvällen avslutas med pizza. Sovmorgon (?) innan avfärden till Venedig och hemkomsten till Kastrup på lördags eftermiddagen. Nästa omgång lottas fritt mellan 32 lag och det blir spännande att se vilket motstånd KHK får.

 

Inte mycket vila för laget under veckan.  Hemmamatch mot Kungälv på tisdag klockan 19.00 och bortamatch på söndag mot LUGI i SHE.

 

Under säsongen har KHK spelat 13 matcher och förlorat en match. En strålande inledning på säsongen!

Avancemang till SEMIFINAL i ATG Svenska Cupen där vi möter Skara är ju en annan spännande uppgörelse som avgörs innan jul.

 

Kom och heja på tjejerna!!!

EHF EUROPEAN CUP WOMEN
2021-10-11 14:23

Kristianstad Handboll flyger efter lunch på onsdag från Kastrup för att resa till Slovenien och möta ZRK Mlinotest Ajdovscina. Laget skall representera Sverige i EHF Europacupen. En cup där vi för tre års sedan spelade semifinal!!!

Det är en rolig och lärorik händelse i spelarnas och klubbens utveckling.

 

2:a omgången av Europacupen spelas i Slovenska Ajdovscina. Hemmalaget har namnet efter det största bageriet, Mlinotest, i Slovenien. Motståndarna har många proffsspelare från Mellaneuropa. Klubben spelar i den inhemska ligan men satsar på Europacupen efter flera års uppehåll från internationellt spel. De driver bollen snabbt upp i anfall så det kommer att bli en tuff uppgift med mycket spring.

 

Matcherna spelas:

Torsdag den 14:e och fredagen den 15:e oktober.

 

På EHF TV kan man se matcherna klockan 20.00 båda kvällarna.

 

Matcherna ska kunna ses här!

 

Hemfärd från Venedig sker lördag eftermiddag så kanske snabbtur i det unika Venedig kan bli verklighet om tjejerna stiger upp tidigt.

Resan avslutas med landning i Köpenhamn på sen eftermiddagen. Resan hoppas vi kan följas av flera. Upplägget med den mindre sportsliga alternativet att spela två bortamatcher är helt tagit av ekonomiska skäl. Det är en ojämn situation mellan bland annat könen.

 

Foto: Nisse Nilsson

Semifinal i ATG Svenska Cupen!
2021-10-03 08:23

Kristianstad Handboll har efter seger mot Lugi i kvartsfinal nått semifinal. Efter den första kvartsfinalen var laget i ledning med 14 bollar. Matchen på lördagseftermiddagen ökade marginalen med tre mål. Segersiffrorna skrevs till 29-26.

Andra kvartsfinalen hade lite av vänskapskaraktär.

Bra spel rakt igenom med bra målvaktsspel. Unga Lova Jönsson fick på slutet visa sin klass. Roligt också att Tindra Sundin och Maja Lindborg spelade bra och hade flera fina avslut. Extra roligt då deras tålamod i kombination med hög träningsnärvaro ger resultat.

 

KHK har nått kvartsfinal i seriespelet vid ett flertal tillfällen men det är andra gången som man kommit till en semifinal. 2018 spelade KHK semifinal i Challenge Cup (numera Europa Cupen) För första gången är damerna i semifinal i en nationell turnering!!

 

Skuru och Sävehof är också klara för semifinal. Det fjärdelaget blir Skara eller Önnered. Efter första ronden är Skara i ledning. Den andra matchen spelas den 12:e oktober i Skara. Efter det är det en spännande lottning.

 

Nu är tjejerna värda ett bra publikstöd i hemmamatchen som spelas schemat nedan;

 

Semifinal,

match 1: onsdag 27 oktober–torsdag 28 oktober

match 2: onsdag 3 november–torsdag 4 november

 

 

Köp biljett till spännande kvartfinal mellan KHK och LUGI
2021-09-27 13:27

På onsdag öppnar vi dörrarna för publiken fullt ut och hoppas att få träffa er på plats! 🧡
Köp gärna biljett i förväg för att sen enkelt visa den i din telefon på plats. Inga utskrifter behövs!

 

Här köper du din biljet OCH ditt säsongskort. Vi ses på arenan!

https://kristianstadhandboll.ebiljett.nu/

Biljettsystemet är nu igång
2021-09-23 21:00

Vi är glada över att nu kunna erbjuda möjligheten att köpa platsbiljett online.

Vi önsakr att så många som möjlig gör det innan match. Självklart kan vi lösa även på plats men då mot swishbetalning, eller i undantagsfall jämna belopp i kontanter.

 

Vi ses i Arenan! 🤾🏼‍♀️🧡🤾🏽‍♀️

 

Länk till biljettsida

https://www.kristianstadhandboll.se/sida/?ID=302771

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F13/14, 07/10 10:29 
Handbollsskola, 03/09 14:41 
Bollek , 15/12 18:47 
 
Centrala partners
Erbjudande C More kod KHKDC
Lokala partners