Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Kristianstad Handboll - klubben med tjejfokus

Framgång i sanden!
2019-07-17 13:00
Vilka dagar för KHKs tjejer födda -04. Hela vägen genom beachandbollens gruppspel som ohotad 1:a i sin grupp, med flest gjorda mål av alla 79 lag i klassen och högst målsnitt per match - över 14 gjorda mål per match. Och till sist: final i A-klassen och överst på prispallen efter en rafflande final mot Lödde inför fulla läktare på centercourten! Det roliga var att även IFKs killar i ett av 04 lagen precis innan vann killarnas A-klass - alltså total Kristianstad HK och IFK Kristianstad dominans i 04-klassen. Starkt jobbat tjejer. (o killar!)
Och ännu mer Kristianstad HK: Katja, Martina o Cindy var med i Kändislaget som spexspelade på centercourten under eftermiddagen!
Mer Partille!
2019-07-05 17:21
Både F05 o F06 har gått till A-slutspel - bra jobbat tjejer!! Det är faktiskt inte bara handboll på schemat, även tid för gemensamt umgänge mellan lagen. I onsdags stod så klart damfotboll på schemat - ett ypperligt tillfälle att hänga tillsammans båda lagen!
Klassikern: Partille Cup!
2019-07-03 14:55
Världens största utomhuscup pågår för fullt i Göteborgsområdet: Partille Cup. Tusentals spelare från hela världens samlas för att spela handboll, spana på motsatta könet, gå på Liseberg osv. En fantastisk turnering på många sätt och framförallt en chans att våra tjejer får möta nya lag från andra länder och på det sättet utveckla sin handboll!

Naturligtvis är KHK representerade, i år av F06 och F05 och ni kan följa deras framfart via cupens hemsida:
https://results.partillecup.com/2019,sv/club/21124328

Så här långt ligger F06 1:a i sin grupp o F05orna ligger 3:a!!!!


Rapport från Kroatien
2019-06-20 19:06
Efter en lyckad säsong handbollsmässigt och hårt arbete för FA:s interna sociala projekt, är målet äntligen i hamn. Under hela säsongen har laget arbetat med att få ihop tillräckligt med slantar för att komma iväg...

Mål har varit träningslägret Rovijn Camp vid Adriatiska havet! En stad som under dagens frikväll besöktes av hela gänget som med stor entusiasm besökte alla små gränder och utecaféer. Båtar kom och gick hela tiden i den aktiva hamnen. Nationaliteterna på besökarna var många men frågan är om det inte var flest svenskar. Rovijn lägret drar nämligen ca 2000 handbollsspelare vardera denna och nästa vecka. Veckan före och efter är det några hundra som gästar. Svenskbekantingen Ilja Puljevic driver hela lägret och LUGIs Dragan Briec är en av de uppskattade tränarna.

God mat och bad i pool och hav gör att det alltid finns tid för skön återhämtning mellan de hårda träningspassen. Morgonpasset är 07.15 och avslutas 11.00 . Eftermiddagspassen startar igen vid 16.00 och pågår fram till 19.45.  Alla följer ett uppgjort träningsupplägg av de mycket erfarna tränarna. Fokuseringen är att lära sig rätt i grunden, vilket inte alltid är lätt. I bland är pedagogiken väldigt auktoritär men tjejerna har hanterat det på ett mycket bra sätt. Träningarna är tuffa!

Det har funkat väldigt bra för våra tjejer, som i stort har rätt teknik, rörelser och moment som tränats in under lång tid. Men nya saker att tänka på finns alltid - det svåra är bara att komma ihåg allt när man är inne i match. Sammanlagt 31 tjejer i laget har åkt ner, och dom får sig en riktig hård träningsvecka.

Det stora är dock alla leenden på tjejerna mest hela tiden och deras korrekta uppträde som hela laget har haft under hela vistelsen. Även efter en jobbig resa ner med förseningar och dåligt flygväder, så är humöret ändå på topp!
 
Tränandet avbryts under torsdagen med en turnering mellan lagen som är i Rovijn. Laget delades upp i två - och båda KHK lagen gick till final!

Sommaren fortsätter sedan för tjejerna med beachhandbollen i Åhus och under augusti är det fullt fokus på nya säsongen med bland annat träningsläger och Göteborg Cup.
Framgångar för våra yngre tjejer!
2019-06-12 09:04
Tilda med stipendium - Tilda & Nanne - Delar av F04 överst på pallen
Tilda Colleen har efter sina framgångar på handbollsplanen tilldelats Olander-stipendiet från Riksidrottens Vänner. Ett pris som bla J-O Waldner, Ingemar Stenmark o Kajsa Bergkvist tidigare fått! Stort Grattis!

I Helsingborg har årets första beachturnering gått av stapeln och ett par av våra F04 på Slättängsskolans Handbollsprofil gick hela vägen i skolturneringen Åk8 o vann hela rasket!  Grattis!!

"Nanne" o Tilda i F03 har även gått vidare efter Regionsläger till Riksläger i det som senare kommer att bli ett landslag för F03. Truppen är idag ca 70 tjejer och i augusti ska dom fortsätta kämpa om platserna - klubben önskar så klart lycka till!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F06, 09/04 18:07 
F07/08, 17/02 16:15 
F06, 06/01 20:09 
F05, 05/11 08:40 
F05, 05/11 07:37 
F10/11, 29/10 13:26 
 
Sponsor Svenskhandboll
Våra Partners