Kristianstad Handboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
#meränbarahandboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI STÖDMEDLEM
Nyheter för Kristianstad Handboll

Ta del av våra senaste nyheter och uppdatera dig på allt som händer i vår fantastiska förening - från handbollsskola till elit i Handbollsligan Dam!

U17-landslaget har kallat 2 Kristianstad HK-spelare
2023-09-25 07:29

Vi är stolta att meddela att Wilma Winqvist och Wilda Jönsson har blivit uttagna till regionala träningsdagar av U17-landslagets förbundskapten Frenne Båverud i Halmstad den kommande månaden.

 

Håll ögonen öppna för dessa lovande unga spelare när de fortsätter att utvecklas och representera handboll på den högsta nivån.

 

Läs mer om de regionala träningsdagarna och se alla uttagna spelare här -

Handbollslandslaget

 

💪🇸🇪 #FramtidenÄrLjus

Gameday: IF Hallby - Kristianstad HK 18:00
2023-09-22 09:19
Sanja Radosavljević #5 #kantspelare Foto Mange Clarén

Vi står inför en spännande kväll med handboll i Handbollsligan Dam när Kristianstad HK möter IF Hallby borta.

 

Låt oss ta en närmare titt på hur båda lagen har presterat i sina senaste matcher:

IF Hallby har visat upp sin styrka med en nyligen vunnen match mot Skara HF, där de slutade på en stark seger med en knapp marginal, 29-28. Dessutom imponerade de i senaste matchen mot Hammarby IF, där de vann övertygande med 37-20.

 

Å andra sidan har Kristianstad HK också varit i utmärkt form. I vår senaste match mot Skara HF hemma lyckades vi ta hem segern med ett imponerande slutresultat på 30-21. Och inte att förglömma, vår övertygande vinst mot Lugi HF borta i ligapremiären med 25-32.

 

Med båda lagen som visar upp imponerande prestationer är kvällens match en som du inte vill missa. Det kommer att vara en kamp mellan två topplag som är redo att ge allt på planen!

 

📅 Datum: 22 september
🕕 Tid: 18:00
🏟️ Plats: Jönköpings Idrottshus

 

Sätt er bekvämt och se fram emot en intensiv handbollsmatch med oväntade vändningar och målrika ögonblick!

 

Se livestreamingen från matchen här: IF Hallby - Kristianstad HK via Handbollsligan Live 

 

Följ oss på Instagram

Kristianstad Handbolls Bollekis, Bollskola och Handbollskola
2023-09-13 12:51

Tipsa barnen om att prova på handboll!

 

Välj mellan Bollekis, Bollkul och Handbollsskola. Till helgen startar en ny omgång och det finns  några platser kvar.  Vem tror du skulle vilja prova?

 

Låt barnen komma och upptäcka glädjen till handbollssporten! Anmälan görs till mejladressen khk@kristianstadhandboll.se

 

Vill du veta mer? Läs mer här - Handbollsskolan

Premiär hemma: Kristianstad HK-Skara HF 16 sep 15:00
2023-09-11 12:03
Foto: Berta Rut av @nissenilsson

Boka din biljett redan nu, det kommer bli en spännande duell mot Skara HF hemma på lördag den 16 september klockan 15:00 i A-hallen, Kristianstad Arena.

 

Boka här - Biljetter till hemmapremiären mot Skara HF

Inför premiärmatchen mot Lugi borta den 8 september 19:00
2023-09-07 09:10
Foto: @nissenilsson

Imorgon är det ligastart för Kristianstad Handboll med premiärspel mot Lugi HF borta klockan 19:00 i Sparbanken Skåne Arena.

 

Det är en viktig match att vinna, skapa en inre säkerhet, menta styrka och medvetenhet om vad som kommer att krävas för att placera sig så högt som möjligt när tabellen utvecklas under detta året. Inför matchen har vi ställt några frågor till tränarstaben, som leder laget som ska byggas inifrån varje spelare. Här kommer frågorna och svaren:

 

 

Fråga: Första säsongen tillsammans som tränarstab har redan gett positiva resultat med vinsterna i ATG Svenska Cupen. Vilka viktiga faktorer och strategier har ni identifierat och fokuserat på för att skapa en sådan omedelbar framgång, och hur kommer ni att bygga vidare på det när ni möter Lugi?

 

Svar: Även om det är första gången som jag och Nemanja jobbar tillsammans så va han inte helt okänd för mig. Min yngste son Anders som spelar i AMO har haft Nemanja både som tränare, lagkamrat och kompis. Anders har bara haft positiva saker att säga om Nemanja, både som person och tränare. Saken blir ju inte sämre av att han också spelat på en hög nivå.

 

Nemanja  har bidragit med den där härliga, varför inte lekfulla träningsmetodiken som man besitter nere på Balkan. Han är väldigt skicklig på individuella detaljer, och inte minst tävlingsinriktade övningar. Det innebär att jag står för det gamla hederliga svenska tänket. Bra försvar ger bra målvakt som förhoppningsvis resulterar i enkla kontringsmål.

 

Vi har den första tiden fokuserat mest på vårat försvarsspel. Vi har spelare från olika miljöer och olika tänk, även om grunden är ett 6-0 spel. Viktigt har varit att få spelarna att bära samma ”keps”. Vi tycker att vi kommit en hyfsad bit på vägen. Anfallsmässigt har vi arbetat med att få till ett attackspel där vi har ett bra bollsläpp. Spelarna skall ha en eloge, de är spelbegåvade och har lätt för att anamma olika saker.

 

Premiärmatcher, läs LugI, brukar av tradition vara besvärliga, nerver och annat spelar in. Men vi skall naturligtvis försöka sno åt oss poäng. Hur det kommer att se ut vet man aldrig i en premiär. Men eftersom vi spelar på bortaplan så är det av mindre betydelse.

 

 

 

Fråga: Efter att ha studerat Lugi och era egna spelare i förberedelserna inför seriestarten, finns det några specifika utmaningar eller möjligheter ni ser i den kommande matchen som ni vill betona? Vad är er trupps styrkor som ni tänker utnyttja?

 

Svar: Lugi har skiftat tränare samt förnyat  laget på flera platser. De spelar numera ett mera utgrupperat försvar, i alla fall i Cupmatcherna. Det blir en nöt för oss att knäcka. Försvarmässigt så har de två spelare som vi känner riktigt bra, Lovisa och Sofia Delac. Sofia har en fin skottrepertoar, hopp och avstämt. Lovisa är den som lägger upp spelet. Corenlia Dahlström är en tuff genombrottsspelare med ett bra skott. Dessa tre spelare bör vi ha lite extra koll på. Vidare har de ett antal yngre förmågor som inte skall underskattas. Vi behöver en ödmjuk inställning. Finna varandra försvars som anfallsmässigt.
Ett bra försvarsspel, dynamiskt med stort hjärta för att hjälpa sin kompis. Anfallsmässigt, ha tålamod, göra rätt val samt hålla ner de tekniska felen.

 

 

 

Fråga: För att inspirera både spelare och fans, vilket budskap vill ni skicka till supporters inför den första seriematchen? Hur ser ni på den här säsongen som en möjlighet att uppnå era gemensamma mål och skapa minnesvärda stunder för klubben och alla som följer klubben?

 

Svar: Vi vill skicka en signal att vi kommer att ge allt. Vi vill vinna varje centimeter på banan. Samtidigt vill vi spela en fratfylld handboll med snabba kontringar och även en del finess. Som alltid handlar ju mycket om hur man klara sig från långvariga skador. Vi har de senaste säsongerna varit hårt drabbade av allvarliga skador. Med en intakt trupp tror vi att vi har en god chans att uppnå de mål vi satt upp. Både prestationsmässigt och resultatmässigt. Naturligtvis hoppas vi på att kunna utveckla oss spelmässigt under säsongen

 

Tack Ulf, och stort lycka till teamet i premiärmatchen och hela säsongen!

BLI STÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag
Bollkul, 27/09 11:59 
Bollekis, 27/09 11:43 
Handbollsskola, 10/09 19:39 
Bollekis, 10/09 19:24 
 
Handbollens Huvudpartner
Centrala partners
Lokala partners