SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
#meränbarahandboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI MEDLEM
SOMMARLÄGER 2022
2022-05-15 20:49

 

 

Nu är det dags! 🧡🤾‍♀️
Sommarens roligaste vecka. Läs mer och anmäl: 

 

Sommarläger vecka 26, 2022

Ny målvakt klar. Välkommen Marthe!
2022-05-07 17:55
Foto: May Elin Aunli

Vi har idag gjort klart men en ny målvakt inför nästa säsong. Marthe Davidsen Hellevik som är född 02 är en ung lovande målvakt som vi tror mycket på. Vi ser fram emot att få förtsätta hjälpa Marthe utvecklas, samtidigt som vi får en glädjespridare i gruppen.

 

Kan du berätta lite om din vart du spelat?

Jeg begynte å spille håndball i min lokale klubb Bergen Håndballklubb da jeg var 7 år. Der stod jeg i mål frem til og med jenter 16. Siden har jeg stått for TIF Viking, Fyllingen og Grane Arendal på seniornivå, alle årene i første divisjon i Norge. Jeg ble tatt med på landslaget fra det første uttaket for mitt kull og har spilt 25 landskamper for Norge

Vad har du för mål med handbollen?
Målet mitt med håndballen er å bli så god som mulig. Jeg håper selvfølgelig å bli norsk landslagskeeper en gang i fremtiden og jeg jobber målrettet hver eneste dag. Jeg har fokus på utvikling og arbeidsoppgaver og håper å ta nye steg i Kristianstad HK.

 

Hur kommer det sig att du valde Kristianstad?

Jeg flytter til Kristianstad fordi jeg har stor tro på klubben. Da jeg var på besøk, møtte jeg en spillergruppe og trenere/ledere som jeg virkelig likte og jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongen. Klubben er profesjonelt drevet og jeg liker ambisjonene og utviklingsfokuset som klubben har. Jeg er sikker på at spill i Kristianstad HK vil gi meg videre utvikling og jeg håper jeg også kan bidra til fremgang for laget. Nu kör vi!

 

 

Välkommen till oss Marthe!

Saga Johansson förlänger!
2022-05-06 16:34

Saga Johansson är den yngsta spelaren i truppen men har under slutet av serien visat att hon kan vara med och fightas om en plats i laget. Saga er en mycket duktig och lovande försvarsspelare som vi skall fortsätta utveckla till att bli en bra tvåvägsspelare.

F12 Silver i Potatiscupens A-final
2022-05-02 21:06
F12

I helgen spelade våra duktiga F12 i Potatiscupen, där de tog sig hela vägen till final. De spelade fantastiskt bra. SJälva finalen som spelades i Estrad Arena blev ett ruiktigt derby för vår del då motståndarlaget var Åhus Handboll. Åhus var det starkare laget men vårt tjejer fick ett välförtjänt silver med sig hem.

 

Vi har ett tufft lag med riktig vinnarskalle, samarbetet är på topp vilket är tydligt en sådan här helg.

Heja F12 🧡🤾‍♀️👐

Maja Lindborg förlänger!
2022-05-02 09:26

Maja Lindborg blir nästa spelare att förlänga.

Maja är en egen produkt och går nu från att vara junior till senior. Under den gångna säsongen har Maja utvecklat sitt försvar och anfallsspel och visade under steg 4 att hon är en duktig v6. Nu ser vi fram mot att fortsätta den utveckling mot att bli en stabil seniorspelare.

Trotjänare förlänger!
2022-04-29 09:31
Foto: www.nissenilsson.se

Maja Hansson skriver på till 2024 med oss i KHK. 2006 gjorde Maja sin första säsong i KHK som då spelade i div 3. Under åren Maja spelat i klubben har resan alltså gått från div 3 till att etablera sig i SHE. Det har blivit 16 säsonger med spel för Maja och nu kommer ytterligare 2 som ska läggas till på kontot.


Det känns som en oerhört viktig pusselbit som faller på plats då Maja tillsammans med Sarah Carlström är viktiga kulturbärare i klubben.

 

Varför spelar du handboll?
- Det bästa med att spela handboll är att man får vara en del av något, en stor gemenskap. Man lägger oerhört mycket tid på handbollen, men det är lätt att göra det när man omges av människor som vill samma saker. Det blir många fina upplevelser tillsammans med andra och man skapar band med människor man aldrig hade träffat om man inte varit handbollsspelare.

 

Du är lagkapten, hur är det?
- Jag trivs bra i min roll som lagkapten. Jag tycker om att ta ansvar på både träning och match, men också se till att det fungerar utanför planen. Eftersom vi får en hel del nya spelare denna säsong så hoppas jag kunna använda mina social sida men även mitt ledarskap för att få in dem i gruppen och att vi lyckas skapa en riktigt bra ”VI-känsla”.

 

Hur ser du på nästa säsong?

Vår försäsong startade tidigt i år och det är kul att få träna och komma i form…

Men vi är också väldigt revanschsugna och vi ska visa att vi är ett etablerat lag i SHE som inte ska avsluta säsongen innan slutspelet!!

 

 

Maja utgör en väldigt viktig kugge i vårt defensiva spel där hon med sin erfarenhet kan hjälpa och stötta övriga spelare i laget, samt bestitter goda kvaliteer i det offensiva spelet. Maja är en av de bästa tvåvägsspelarna på sin position i SHE.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F13/14, 20/04 13:20 
F10/11, 20/04 13:18 
Handbollsskola, 18/02 10:52 
Bollek , 18/02 10:48 
FA16, 24/10 19:18 
F13/14, 07/10 10:29 
 
Centrala partners
Erbjudande C More kod KHKDC
Lokala partners