Kristianstad Handboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
#meränbarahandboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI STÖDMEDLEM
Första hemmamatchen i slutspelet - 21 april 16:15
2024-04-13 14:16

Boka din plats nu!

 

Vi laddar för en publikmatch tillsammans med vår Slutspelssamarbetspartner Sparbanken Skåne!

 

Köp din biljett till Kristianstad HK:s första hemmamatch i slutspelet för Handbollsligan Dam här  - Biljett Kristianstad HK - Önnereds HK

 

Redan från 14:00 kommer det ges en Uppvisningsträning av klubbens lag från Bollekis och Bollkul! Varmt välkomna!

Sparbanken Skåne - Kristianstad Handbolls slutspelspartner!
2024-04-13 11:27
Sparbanken Skåne

Vi är stolta över att presentera vårt spännande samarbete med Sparbanken Skåne som Slutspelspartner till Kristianstad HK under damhandbollsligans slutspel! 🤾‍♀️🌟

 

Den första slutspelsmatchen (kvartsfinal 1) spelas den onsdag den 17 april borta mot Önnereds HK klockan 19:00. Matchen kan du livestreama via - Handbollsligan Live


Den första hemmamatchen (kvartsfinal 2) - spelas den söndag 21 april 16:15 mot Önnereds HK i A-hallen, Kristianstad Arena.

 

Ladda, köp biljetter och kom! Biljetter

#handbollsligandam #handbollsliganlive #svenskhandboll @sparbankenskane

Stort välkomnande till Bjarne, vår nya dynamiska kraft i KHK!
2024-04-13 11:21
Bjarne Jacobsen, kommande huvudtränare i Kristianstad Handboll. Foto: Nisse Nilsson

Som vår nya huvudtränare för elitlaget kommer Bjarne Jakobsen inte bara att leda våra spelare i Handbollsligan utan han kommer också att stärka våra band med nuvarande och framtida sponsorer.

 

Bjarne har inte bara tagit på sig rollen som tränare – han är också en nyckelspelare i vårt arbete med att öka klubbens omsättning och stärka vår långsiktiga position inom svensk handboll.

 

Bjarne Jakobsen har varit verksam som handbollstränare i över 25 år i den danska damligan i klubbar som Horsens och Holstebro, men också i den tyska Bundesligan.

 

Vi är glada att meddela att tränarstaben för övriga lag kommer att presenteras löpande under de kommande veckorna. Varje tränare har valts ut med omsorg för att säkerställa att alla våra lag får bästa möjliga vägledning och stöd.

 

 

Maja Hedberg - Supportrarnas favorit i februari
2024-03-31 18:16
Foto av Mange Clarén.

Grattis till lagkapten Maja Hedberg! Februari månad lystes upp av Majas och lagets prestationer. Maja blev supportrarnas favorit i februari, iHandbollsligan Live’s omröstning via Sociala medier. 

@handbollsligan.live

Kristianstad HK är ett av slutspelslagen 2024
2024-03-27 22:22
Teamet som på planen har tagit sig till slutspel - Kristianstad Handboll Dam Elit.

Efter intensiva ligamatcher är det äntligen klart vilka åtta lag som kommer att göra upp om SM-guldet i handboll 2024 på damsidan.

 

De senaste matcherna i Handbollsligan dam har avgjort vilka lag som tar plats i slutspelet, och spänningen är på topp inför de kommande drabbningarna.Lagen som kvalificerat sig

1. Skuru IK
2. IK Sävehof
3. H65 Höör
4. Önnereds HK
5. Kristianstad HK
6. Skara HF
7. IF Hallby
8. Skövde HF


Med dessa lag på plats är det en imponerande samling av talang och erfarenhet som kommer att göra tävlingen om SM-titeln oerhört spännande och svår att förutsäga.

 


Så funkar SM-slutspelet

Nu när slutspelet är fastställt är det dags att se fram emot de kommande matcherna och de avgörande ögonblicken på planen. Här är hur SM-slutspelet 2024 kommer att utspela sig:

 


Kvartsfinaler

De åtta lagen kommer att göra upp i kvartsfinaler som spelas i bäst av fem matcher. Matcherna är redan planerade enligt följande:

 

  - Kvartsfinal 1: Skuru IK vs. Skövde HF
  - Kvartsfinal 2: Önnereds HK vs. Kristianstad HK
  - Kvartsfinal 3: IK Sävehof vs. IF Hallby
  - Kvartsfinal 4: H65 Höör vs. Skara HF

 


Semifinaler

De vinnande lagen från kvartsfinalerna kommer att mötas i semifinalerna, även dessa spelas i bäst av fem matcher. Matcherna är planerade som följer:

 

  - Semifinal 1: Vinnare kvartsfinal 1 vs. Vinnare kvartsfinal 2
  - Semifinal 2: Vinnare kvartsfinal 3 vs. Vinnare kvartsfinal 4

 


Final

De segrande lagen från semifinalerna kommer att mötas i den avgörande finalen. Precis som tidigare matcher börjar laget med högst placering i serien hemma och finalen spelas i bäst av fem matcher.

 


Framtiden är spännande!

Med dessa åtta starka lag är det svårt att förutse vem som kommer att lyfta SM-pokalen i slutändan. En sak är säker - handbollsfansen runt om i landet kommer att bjudas på högklassig underhållning och nervkittlande matcher när slutspelet drar igång.

 

Fortsätt följa oss för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste händelserna och resultaten i SM-slutspelet 2024. Det kommer att bli en resa fylld av spänning och dramatik från början till slut!

Sista omgången - Skara HF vs. Kristianstad HK
2024-03-27 16:13
Målvakt Lova Jönsson. Bild av Mange Clarén.

📅 När: Onsdag, kl. 19.00

📍 Var: Skara Idrottshall

🚑 Läget i laget: Laura Eggert och Caroline Eisenhardt missar matchen p.g.a. skador, medan Amalie Fröland kan eventuellt återvända till slutspelet. Sarah Carlström har varit lite krasslig, men målvakten Marthe Davidsen Hellevik är fit for fight.


🗣️ Tränarkommentar från Ulf Schefvert: "Ett uppehåll efter den här matchen kommer lite lägligt för oss med tanke på skadorna. Annars är det roligare att bara dundra på när man är inne i en trend som vi är nu." Läs mer i Kristianstadsbladet

📊 Förutsättningar: Vid kryss eller seger säkrar KHK femteplatsen, vilket betyder att de kommer att möta tabellfyran (just nu Önnered) i kvartsfinalen.


Tabellen inför sista omgången:
1) Skuru: 36 poäng, +81 i målskillnad
2) Sävehof: 31 poäng, +102 i målskillnad
3) H65 Höör: 28 poäng, +59 i målskillnad
4) Önnered: 27 poäng, +54 i målskillnad
5) KHK: 24 poäng, +12 i målskillnad
6) Skara: 23 poäng, +20 i målskillnad

 


Övriga matcher i sista omgången:
- Aranäs vs. Kungälv
- Sävehof vs. Önnered
- Hallby vs. Skuru
- Skövde vs. H65 Höör
- Lugi vs. VästeråsIrsta
- Skara vs. KHK


En spännande avslutning på säsongen står för dörren, och varje match är avgörande för slutspelets sammansättning. Livstreama matchen via Handbollsligan Live! 🤾‍♂️🔥

BLI STÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag
Bollekis, 04/04 19:34 
Bollekis, 04/04 08:22 
Bollkul, 04/04 08:19 
Handbollsskola, 02/04 10:19 
Handbollsskola, 26/03 08:24 
Bollkul, 20/03 06:22 
 
Handbollens Huvudpartner
Centrala partners
Lokala partners