Kristianstad Handboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Handboll
#meränbarahandboll

Bli medlem i Kristianstad Handbollklubb
BLI STÖDMEDLEM
Historiskt samarbete mellan IFK och KHK ska stärka Kristianstad som handbollsstad
2024-05-29 16:53
Pressmeddelande 2024-05-28

Pressmeddelande 2024-05-28

Kristianstad, 26 maj 2024

IFK Kristianstad och Kristianstads Handbollsklubb (KHK) inleder idag ett historiskt nära samarbete som syftar till att stärka Kristianstads position inom handbollen och ge våra ungdomar bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som handbollsspelare.

Gemensamt div 2-lag

Som ett första steg i detta unika samarbete kommer klubbarna att anmäla ett gemensamt div 2-lag till den kommande säsongen. Samtidigt påbörjar klubbarna ett nära samarbete för att ge tjejer inom båda föreningarna bättre möjligheter att träna och spela på högre nivåer. Genom detta initiativ vill vi förbättra möjligheterna för alla spelare att träna med ett lag och på en nivå som motsvarar deras ambitioner. Nicklas Steen har utsetts till ny tränare för div 2-laget.

Strategiskt arbete

Under året kommer klubbarna att arbeta strategiskt för att maximera Kristianstads potential som Sveriges bästa plats för unga handbollsspelare. Den långsiktiga målsättningen är att både tjejer och killar ska få de bästa förutsättningarna för att utvecklas inom handbollen i Kristianstad.

Förbättrad integration och jämställdhet

Som en del av detta arbete kommer vi även att utarbeta förslag för att tillsammans med Kristianstads kommun, våra sponsorer och partners förbättra integration, jämställdhet och hållbarhet i lokalsamhället. Vi vill verka för att fler ungdomar får uppleva glädjen i en lagidrott. I olika delar av Kristianstad finns idag stora skillnader när det gäller hur många ungdomar som aktivt utövar en föreningsidrott, och särskilt för tjejer.

Kommentarer från klubbledarna

Sam Giertz, ordförande KHK, kommenterar samarbetet: ”Idag är en historisk dag för KHK och IFK! Om det tidigare har funnits en ”vi och dom” känsla mellan klubbarna tar vi nu ett stort steg mot något bättre för våra medlemmar och handbollen. Jag har upplevt ett något turbulent men mycket roligt och lärorikt första år som ordförande. Det här är utan tvekan det mest spännande såhär långt. En sak är jag säker på, tillsammans har båda klubbarna mycket bättre förutsättningar att uppfylla våra ungdomars behov och drömmar. Tillsammans är vi mycket starkare.”

Annika Ohlsson, ordförande IFK Kristianstad, tillägger: ”Vi vill lyfta blicken och tillsammans med KHK förbättra förutsättningarna för våra tjejlag som nu får nya karriärmöjligheter. Vi ser också fram emot att tillsammans med KHK kunna ta ett större grepp om regionens handbollsutveckling, exempelvis genom att fortsätta dialogen med övriga föreningar i närområdet. Vi tampas alla med samma utmaningar, så vi är väldigt positiva till de möjligheter vi ser framför oss. Det viktiga är att få fler tjejer och ungdomar att hitta ett lag efter sina ambitioner och att vi får våra tjejer och killar att stanna så länge som möjligt i idrotten.”

Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete och en ljus framtid för handbollen i Kristianstad!

För mer information, vänligen kontakta:

Sam Giertz, ordförande Kristianstad Handboll, sam@resona.se, 070-7147791

Annika Ohlsson, ordförande IFK Kristianstad, annika@ifkkristianstad.se, 070-8737121

Om IFK Kristianstad

IFK Kristianstad är en av Sveriges äldsta och mest framstående handbollsklubbar med en lång historia av framgångar både nationellt och internationellt. Klubben är känd för sin ungdomsverksamhet, parahandboll och ett stort engagemang i lokalsamhället. Seniorverksamheten är framgångsrik och har flera gånger vunnit SM-guld. Klubbens identitet är stark och den entusiastiska supporterbasen bidrar till stolta traditioner och ett högt engagemang i regionen.

Om Kristianstads Handbollsklubb (KHK)

Kristianstads Handbollsklubb (KHK) är sedan starten 2005 en inkluderande handbollsförening med fokus på flickor och damer. Vi vill ge alla unga en chans att utveckla sina talanger på egna villkor och främja handbollens utveckling i regionen. Vi är också stolta över att ha ett av Sverige bästa damelitlag med en given plats i högsta ligan. Med starkt fokus på gemenskap och inkludering strävar KHK efter att vara en positiv kraft i Kristianstad.

Maja Hedberg tar emot All Star Team-priset som mittsexa
2024-05-24 14:02
Lagkapten Maja Heberg och Huvudtränare Bjarne Jakobsen.

Igår fick Maja Hedberg, trotjänare i Kristianstad HK, ta emot All Star Team-priset för sin position som mittsexa av huvudtränaren Bjarne Jakobsen. Maja, som har spelat 19 säsonger i rad för klubben, belönades för sin enastående prestation under säsongen.

 

Maja kommenterade priset med glädje:

– Det känns jättekul att få det här priset. Extra kul nu när man är 32 år gammal. Det ger mig extra kraft att fortsätta spela handboll, sa hon.

 

Hennes insatser har varit avgörande för laget, och med 106 mål under säsongen visade hon verkligen varför hon förtjänar detta erkännande.

 

Vi gratulerar Maja Hedberg och ser fram emot att se hennes fortsatta framgångar på handbollsplanen!

 

#KristianstadHK #AllStarTeam #Handbollsligan #MajaHedberg

Utveckla dina färdigheter med Kristianstad HK
2024-05-16 11:45
#tillsammans

Funktionärsutbildning Steg 1 & 2

Är du redo för en spännande och givande upplevelse i sekretariatet? Vi behöver dig!

 

 

FU-utbildning med Kristianstad HK

26 augusti 2024 (FU1) i och 10 oktober 2024 (FU2) med start 18:00

Teorisal, Kristianstad Arena

 

 

Varför delta?
- Engagerande och lärorikt: Utveckla dina färdigheter i en viktig roll
- Bidra till laget: Bli en del av Kristianstad HK:s framgångssaga
- Flexibla platser: Primärt för vår förening, men platser finns för andra klubbar

 

 

Viktigt att veta

  • Ta med en dator
  • Ingen extra kallelse: Notera tid och plats
  • Obligatorisk webbutbildning: Komplett innan kursstart

Missa inte chansen!

Delta i denna värdefulla utbildningsmöjlighet. Utveckla dina färdigheter, bidra till teamet och bli en del av spänningen i sekretariatet. 

 

Anmäl dig idag och gör skillnad!  Läs mer och anmäl dig här - FU 1 & 2 Kristianstad HK

 

Varmt välkommen!

 

 

SM-slutspelet och säsongen 2023-24 är över
2024-04-29 20:36
Teamet! Tack till kvällens slutspelspartner Sparbanken Skåne!

Vi kämpade mot Önnered i kvällens hemmamatch - Kvartsfinal 4 - och ledde i första halvlek med 17-14. Trots fina insatser och vilja gick det inte att hålla emot Önnereds starka spel, och matchen slutade med en hemmaförlust 26-30.

 

Det innebär att vi, Kristianstad HK, är utslagna ur SM-slutspelet, men dagens imponerande prestationer i första halvlek kommer ligga till grund för ett framtida arbete. 

 

Säsongen 2023-24 är över men arbetet fortsätter. Nu smälter vi alla erfarenheter, formar om och skapar nya mål.

 

Stort tack till alla som stöttar oss och bidrar till vår utveckling - från Bollekis till Dam Elit!

 

Om säsongen:

  • ATG Svenska Cupen Final 4
  • 5:e plats i Handbollsligan Dam
  • Slutspel i Handbollsligan Dam, men en historisk första matchvinst för Kristianstad HK
MATCHDAG på måndag den 29 april 19:00
2024-04-28 14:51
Tack till vår Slutspelspartner Spabanken Skåne!

Kristianstad HK vs. Önnered! 🤾

 

Vi står inför en avgörande Kvartsfinal 4, och vi behöver DIG i publiken för att hjälpa oss säkra en vinst och fortsätta vår jakt på en semifinalplats!

  • Måndag, 29 april kl 19:00
  • A-Hallen, Kristianstad Arena 📍 

Kom och stötta oss i denna måste-vinna match! Biljetterna hittar du här - Kvartsfinalmatch 4

 

Låt oss fylla hallen och visa vad riktig laganda kan åstadkomma!

Stort grattis F14 till er 8:e plats i USM!
2024-04-28 14:39

Stort grattis Kristianstad HK F14 för att ha tagit er till finalen i USM och er imponerande prestation som resulterade i en åttonde plats! Att kvalificera sig till en nationell final är en bedrift i sig och att hamna bland de åtta bästa lagen är en otroligt prestation som förtjänar respekt och uppmärksamhet.

 

Fortsätt kämpa och inspirera andra med er dedikation och talang. Ni är enastående! 

 

Följ teamet via lagets Instagramkanal för nulägesuppdateringar här - @kristianstadhk_f09

BLI STÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Handbollens Huvudpartner
Centrala partners
Lokala partners